Suroviny: jehněčí kotlety, 2 lžíce medu, kůru a šťávu z 1 citrónu, lžíci balzamikového octa, 60 g nasekaných ořechů, rukolu, olivový olej
Celý článekJehněčí se sušenými švestkami
Suroviny: na 4 porce - příprava: 90 minut 800 g jehněčí kýty, 70 g sádla, 1 velká cibule, sůl, mletá skořice a šafrán, kůra z 1 citronu, 1 lžíce hladké mouky, 200 g sušených švestek, citronová šťáva
Celý článekPerkelt s domácími noky
Suroviny: 60 dkg vepřové plece, 4 cibule, 2 zelené papriky, drcený kmín, mletá paprika, sůl, pepř, zakysaná smetana
Celý článekRagú s houbami
Suroviny: 600 g hovězí krk nebo kližka, 100 g hub, 150 ml smetany, 1 lžíce rajského protlaku, 3 lžíce oleje, 1 ks červené papriky, 1 ks cibule, jarní cibulka, mletý pepř, tymián, kmín, voda, sůl
Celý článekŽebírka na pivu
Suroviny: 1,5 kg masitých vepřových žebírek, 600 g pórku nakrájeného na plátky, 1 láhev světlého piva, 2 lžíce drceného barevného pepře, 2 lžíce sádla, sůl
Celý článekŠpíz plzeňského sedláka
Suroviny: 750 g vepřové kýty, sůl, pepř, 120 g slaniny, 200 g cibule, 150 g feferonek, 1,5 l piva, olej.
Celý článekVepřové maso na kari s rajčaty
Suroviny: 600 g vepřového masa z plece nebo ramínka, 50 g tuku, 6-8 ks rajčat, 2 ks cibule, 1 ks stroužek česneku, 1,5 lžičky koření kari, sůl, voda
Celý článekVepřová panenka v listovo-špenátovém kabátku
Suroviny: 800 g vepřové panenky, sůl, pepř mletý, 2 lžíce oleje, 3 lžíce másla, 600 g špenátu (nejlépe čerstvý, listový), 400 g listového těsta, lžíce hladké mouky, 200 ml smetany na vaření, 2 lžíce nasekané petržele, trochu...
Celý článekRošťáci
Suroviny: 0,5 kg vepřové kotlety nebo vepřové plece Marináda: 1 lžíce maggi, 1 lžíce worcesterové omáčky, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky pepře, 3 ks stroužků česneku, 2 ks vajec, sůl dle...
Celý článekGrilované kotlety v bylinkách
Suroviny: 4 ks vepřové kotlety i s kostí, 1 ks větší stroužek česneku, 2 lžičky čerstvě nasekaného tymiánu, 2 lžičky čerstvě nasekaného oregána (dobromyslu), bílý mletý pepř, olej, hrubozrnná sůl
Celý článek