Vepřové maso na kari s rajčaty

Vepřové maso na kari s rajčaty

Suroviny:
600 g vepřového masa z plece nebo ramínka,
50 g tuku,
6-8 ks rajčat,
2 ks cibule,
1 ks stroužek česneku,
1,5 lžičky koření kari,
sůl,
voda

Postup:
Na rozehřátém tuku osmahneme dosvětležluta nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek, vmícháme kari, přidáme dvě dvě na plátky nakrájená oloupaná rajčata a chvíli podusíme. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme a dusíme doměkka, během dušení dle potřeby podléváme horkou vodou. K měkkému masu přidáme zbývající rajčata nakrájená na plátky a ještě chvíli vše podusíme. Hotový pokrm dochutíme solí. Podáváme s dušenou rýži nebo s pečivem.

Sdílejte nás: