Rošťáci

Rošťáci

Suroviny:
0,5 kg vepřové kotlety nebo vepřové plece

Marináda:
1 lžíce maggi,
1 lžíce worcesterové omáčky,
1 lžíce plnotučné hořčice,
1 lžíce Solamylu, 1/2 lžičky pepře,
3 ks stroužků česneku, 2 ks vajec,
sůl dle chuti

Postup:
Vepřové plece nebo kotlet nakrájíme na cca 1 cm široké plátky, naklepeme a pokrajích nařízneme. Česnek utřený se solí smícháme s ostatními ingrediencemi, včetně vajíček. Jednotlivé steaky obalíme v marinádě. Maso naskládáme na sebe a zatížené talířem, necháme v chladničce do druhého dne marinovat. Na horkém oleji na pánvi marinované steaky zprudka opečeme a ihned podáváme s bramborem nebo s bramborovou kaší.

Sdílejte nás: