Suroviny: 4 ks velké plátky krkovice, hrubozrnná sůl
Celý článekDvojitý hamburger
Suroviny: 200 g mletého hovězího masa, 40 g nakrájené cibule, 3 ks plátky kulaté, sezamem posypané žemle, několik koleček sterilované okurky, plátek tvrdého sýra, kolečko rajčete, listy salátu, hořčice, kečup, pepř, olej...
Celý článekZnojemská roštěná
Suroviny: 600 g hovězího zadního nebo roštěnce, 130 g cibule, 75 g tuku, 65 g sterilované okurky bez nálevu, 50 g hladké mouky, 15 g soli, 0,5 g mletého černého pepře, 0,6 l vývaru
Celý článekMedailonky z vepřové panenky
Suroviny: 600 g vepřové panenky, 80 g oleje, 40 g hořčičného másla (připraveného ze 30 g másla a 10 g hořčice), 20 g hladké mouky, 200 ml husté smetany, 50 ml bílého vína, 2 lžíce worcesterské omáčky, šťáva z 1 ks...
Celý článekBiftek s brusinkami
Suroviny: 600 g pravé svíčkové, 40 g másla, 4 lžíce okapaných kompotových brusinek, mletý pepř, citrón, voda, olej, sůl
Celý článekPečená vepřová plec
Suroviny: 1 kg vepřové plece, kmín, sůl, hladká mouka, vlažná voda
Celý článekPolévka s masovými nočky
Suroviny: 1,5 l masového vývaru, 145 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 1 ks menšího pórku, 1 lžíce oleje, petržel, sůl
Celý článekDršťková polévka
Suroviny: 800 g hovězích drštěk, 100 g tuku, 100 g hladké mouky, 200 g kořenové zeleniny, 2 - 3 ks stroužky česneku, 4 l vody, mletá červená paprika, drcený kmín, majoránka, pepř, sůl
Celý článek