fbpx

Polévka s masovými nočky

Polévka s masovými nočky

Suroviny:
1,5 l masového vývaru,
145 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel),
1 ks menšího pórku,
1 lžíce oleje,
petržel,
sůl

Masové nočky:
75 g mletého libového hovězího a vepřového masa,
1 lžička škrobové moučky,
špetka nastrouhaného muškátového oříšku,
mletý pepř,
sůl

Postup:
Zeleninu nakrájíme na nudličky, pórek na tenčí kolečka, krátce osmahneme na oleji, zalijeme masovým vývarem, podle potřeby osolíme a vaříme doměkka. Mleté maso smícháme se škrobovou moučkou, okořeníme špetkou muškátového oříšku, mletým pepřem a osolíme. Z hmoty vytvoříme malé nočky, které dáme do horké polévky a vaříme asi 7 minut. Hotovou polévku dochutíme nadrobno pokrájenou petrželkou.

Sdílejte nás: