fbpx

Biftek s brusinkami

Biftek s brusinkami

Suroviny:
600 g pravé svíčkové,
40 g másla,
4 lžíce okapaných kompotových brusinek,
mletý pepř,
citrón,
voda,
olej,
sůl

Postup:
Z dobře odleželé a odblaněné svíčkové ukrojíme 4 tlusté plátky 2-3 cm. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a pak je upravíme do původního stavu a zvolna opékáme na dobře rozehřátém oleji po každé straně tak, aby uvnitř byly lehce růžové, nepropečené. Brusinky ohřejeme ve vodní lázni (nádobu s brusinkami ponoříme do vařící vody). Měkké bifteky rozdělíme na nahřáté talíře. Do výpeku přidáme máslo, podlijeme trochou vody, osolíme a šťávu chvíli povaříme. Bifteky servírujeme přelité horkým obsahem z pánve a zdobené brusinkami a plátkem citrónu. Podáváme s hranolky, krokety nebo opečenými brambory.

 

Sdílejte nás: