Perkelt s domácími noky

Perkelt s domácími noky

Suroviny:
60 dkg vepřové plece,
4 cibule,
2 zelené papriky,
drcený kmín,
mletá paprika,
sůl,
pepř,
zakysaná smetana

Postup:
Na oleji nebo na sádle orestujte cibuli, přidejte nakrájenou zelenou papriku, kmín a orestujte. Poté přidejte najemno nakrájené maso a opečením ho nechte zatáhnout. Okořeňte mletou paprikou, solí a pepřem a zalejte teplou vodou. Pomalu duste až do změknutí masa. Tento pokrm se nezahušťuje, stačí ho jen pokapat zakysanou smetanou.

Těstovinové noky

suroviny:
50 dkg polohrubé mouky, 2 vejce, 1/2 lžičky soli, 1 lžička oleje, 1/2 studené vody

Postup:

Do velkého hrnce dejte vařit větší množství osolené vody. Zadělejte polotuhé těsto a nejlépe přes haluškovač ho propasírujte do vařící vody. Nemáte-li haluškovač, můžete noky oddělovat nožem z mokrého prkénka. Krátce povařte a počkejte, až noky vyplavou na povrch. Vyjměte děrovanou naběračkou a propláchněte studenou vodou a pokapejte trošku olejem.

Odkaz

Sdílejte nás: