Ragú s houbami

Ragú s houbami

Suroviny:
600 g hovězí krk nebo kližka,
100 g hub,
150 ml smetany,
1 lžíce rajského protlaku,
3 lžíce oleje,
1 ks červené papriky,
1 ks cibule,
jarní cibulka,
mletý pepř,
tymián,
kmín,
voda,
sůl

Postup:
Hovězí maso odblaníme, opláchneme, osušíme, nakrájíme na kostky a dobře očištěné houby na menší kousky. Na rozpáleném oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, které ze všech stran opečeme, vmícháme houby, okořeníme kmínem, mletým pepřem, tymiánem, osolíme, podle potřeby zalijeme vodou, přidáme rajský protlak, promícháme, přiklopíme a dusíme doměkka (asi 60 minut). Když je maso měkké vmícháme smetanu, krátce prohřejeme, rozdělíme na talíře, ozdobíme očištěnou na nudličky nakrájenou paprikou a posypeme nasekanou cibulkou. Podáváme s houskovým knedlíkem.

Sdílejte nás: