fbpx

Grilované kotlety v bylinkách

Grilované kotlety v bylinkách

Suroviny:
4 ks vepřové kotlety i s kostí,
1 ks větší stroužek česneku,
2 lžičky čerstvě nasekaného tymiánu,
2 lžičky čerstvě nasekaného oregána (dobromyslu),
bílý mletý pepř,
olej,
hrubozrnná sůl

Postup:
Kotlety asi 1,5 až 2 cm vysoké u kosti částečně nařízneme, aby se i tam dobře propekly, mírně je naklepeme, jen tak, abychom trochu narušili strukturu masa. Maso lehce potřeme česnekem, zakápneme olejem, okořeníme bílým pepřem a hojně posypeme čerstvě nasekanými bylinkami, necháme několik hodin, klidně i přes noc marinovat v lednici. Z marinovaných kotlet odstraníme bylinky, maso znovu potřeme olejem, posypeme hrubozrnnou solí, vložíme na pomaštěný rošt dobře rozpáleného grilu a zprudka opečeme, aby se pěkně zatáhlo a nepustilo šťávu. Dopékáme při mírném žáru, občas maso otočíme. Podáváme s čerstvým nebo opečeným pečivem, grilovanou zeleninou nebo opečenými brambory.

Sdílejte nás: