Žebírka na pivu

Žebírka na pivu

Suroviny:
1,5 kg masitých vepřových žebírek,
600 g pórku nakrájeného na plátky,
1 láhev světlého piva,
2 lžíce drceného barevného pepře,
2 lžíce sádla,
sůl

Postup.
Vepřová žebírka nakrájíme na plátky, osolíme je. Ve větším pekáči na rozehřátém sádle žebírka ze všech stran opečeme dozlatova. Opečené maso zalijeme pivem, hojně posypeme podrceným barevným pepřem, přikryjeme a pečeme, v troubě vyhřáté na 170-180 °C, asi 45 minut, během pečené občas pokrm přelijeme výpekem a případně podlijeme dalším pivem. Nakonec žebírka doplníme o kolečka nakrájeného pórku a pečeme ještě dalších 15 minut odklopená. Podáváme s hořčicí, čerstvě nastrouhaným křenem a čerstvým chlebem.

Sdílejte nás: