Písecký fermentovaný masný výrobek s vysokým obsahem masa, je výtečný svou příjemnou aromatickou vůní po bukovém dříví a chutí po použitých surovinách. Je bezlepkový.…
Celý článekPísecký turistický salám
Základem píseckého salámu, neboli též lidově „turisťáku“ je vepřové a hovězí maso. Střední zrnění, dobře zřetelné, konzistence vlivem poctivého sušení pevná. Typická vůně po zauzení, výraznější, avšak harmonická chuť.…
Celý článekŠunkový salám
Základem je hovězí a vepřové maso. Jemné vypracování spojky a zřetelná masová vložka. Koření klasické pro salámy této třídy, tedy méně výrazné. Určení směřuje jak k běžné rodinné konzumaci, tak i k využití v teplé i studené kuchyni.…
Celý článekPísecký gothajský salám
Zachována tradiční receptura. I měkký salám může nabídnout jedinečný chuťový zážitek. Kyprá konzistence, na nákroji masově růžové barvy s pravidelně rozptýlenými kousky špíčku. Vhodný do studené kuchyně, jen tak s chlebem nebo s octem a cibulí...
Celý článekČardáš
Originální písecká receptura, lahodný salámek paprikové chuti, pěkně vyniká na slavnostních rautech.…
Celý článekPísecká vysočina
Dodržena tradiční písecká receptura, vysoký obsah masa a lahodná chuť po zauzení. Pro svoji trvanlivost se výborně hodí na cesty, na chatu či chalupu, ke každodenní konzumaci.…
Celý článekPísecká šunka nejvyšší jakosti
Celosvalová šunka vyráběná z vybraných partií vepřové kýty bez použití barviv. Bývá pěknou ozdobou slavnostních rautů, vynikající je i jako rychlá svačinka.…
Celý článekŠrůtka
Je solena na sucho. Deset hodin se tepelně opracovává a udí bukovými štěpky. Díky tomuto postupu výrobek získává jedinečnou vůni a chuť.…
Celý článekPísecká klobása
Naše písecké klobásy dokonale naplňují představu o písecké tradici. Použití poctivého vepřového, hrubší struktura díla se zřetelnými kousky masa, výraznější papriková chuť s patrným zauzením ji činí nezaměnitelnou. Vynikající je ohřátá a ještě...
Celý článekLahůdková játrovka
Poctivě vypracované dílo, jemně krémovité, vonící po játrech a koření. Ideální s pečivem.…
Celý článek