fbpx

Písecký turistický salám

Písecký turistický salám

Základem píseckého salámu, neboli též lidově „turisťáku“ je vepřové a hovězí maso. Střední zrnění, dobře zřetelné, konzistence vlivem poctivého sušení pevná. Typická vůně po zauzení, výraznější, avšak harmonická chuť.…

Celý článek

Šunkový salám

Šunkový salám

Základem je hovězí a vepřové maso. Jemné vypracování spojky a zřetelná masová vložka. Koření klasické pro salámy této třídy, tedy méně výrazné. Určení směřuje jak k běžné rodinné konzumaci, tak i k využití v teplé i studené kuchyni.…

Celý článek

Písecký gothajský salám

Písecký gothajský salám

Zachována tradiční receptura. I měkký salám může nabídnout jedinečný chuťový zážitek. Kyprá konzistence, na nákroji masově růžové barvy s pravidelně rozptýlenými kousky špíčku. Vhodný do studené kuchyně, jen tak s chlebem nebo s octem a cibulí...

Celý článek

Šrůtka

Šrůtka

Je solena na sucho. Deset hodin se tepelně opracovává a udí bukovými štěpky. Díky tomuto postupu výrobek získává jedinečnou vůni a chuť.…

Celý článek

Písecká klobása

Písecká klobása

Naše písecké klobásy dokonale naplňují představu o písecké tradici. Použití poctivého vepřového, hrubší struktura díla se zřetelnými kousky masa, výraznější papriková chuť s patrným zauzením ji činí nezaměnitelnou. Vynikající je ohřátá a ještě...

Celý článek