Tato část masa se používá hlavně k přípravě řízků a minutek. Můžeme ji použít na čínu, špízy, závitky, plátky na omáčky nebo na ražniči. Výtečná je grilovaná nebo uzená.…
Celý článekKrk hovězí
Vyloženě maso na guláš, jakoukoli omáčku, pokud je vyšší lze z něj udělat i steak, mleté je výtečné do karbánátků.…
Celý článekKoleno vepřové
Vepřové kolínko můžeme vařit, péct v troubě, můžeme si ho udělat na pikantní způsob a také grilovat. Vynikající na černém pivu, dušené s rýží, se špenátem, pečené s marinádou. Je vhodné do zabijačkových specialit, lahodný je i uzený. Vařený lze...
Celý článekKližka
Na tradiční guláš je nejlepší maso z kližky. Hodí se také na dušení (se zeleninou), vaření (různé druhy omáček).…
Celý článekHrudí
Hodí se na pečení a dušení, vhodné použití pro přípravu silného vývaru.…
Celý článekHovězí srdce
Výborná jsou dušené na slanině, používáme k vaření, dušení a k přípravě guláše.…
Celý článekHovězí ledviny
Vhodné na dušení (ledvinky na cibulce) a upravujeme i jako minutku.…
Celý článekHovězí játra
Používáme k přípravě játrových zavářek do polévek, vynikající jsou dušená na cibulce. Vhodná na pečení, do mletých mas a do guláše.…
Celý článekHovězí dršťky
Vaříme z nich vynikající dršťkovou polévku, používáme k dušení (na houbách) a smažení.…
Celý článekHoštické párky
Poctivý výběr hovězího a vepřového masa, pečlivé vypracování. Při skusu jsou plné šťávy a masové chuti s jemným kořením. Pochutná si na nich celá rodina.…
Celý článek