Skvěle se hodí na pečení vcelku, na dušení (plátky, závitky), vyrobíme z ní rolády a použijeme k přípravě různých omáček.…
Celý článekKýta vepřová
Tato část masa se používá hlavně k přípravě řízků a minutek. Můžeme ji použít na čínu, špízy, závitky, plátky na omáčky nebo na ražniči. Výtečná je grilovaná nebo uzená.…
Celý článekKrk hovězí
Vyloženě maso na guláš, jakoukoli omáčku, pokud je vyšší lze z něj udělat i steak, mleté je výtečné do karbánátků.…
Celý článekKoleno vepřové
Vepřové kolínko můžeme vařit, péct v troubě, můžeme si ho udělat na pikantní způsob a také grilovat. Vynikající na černém pivu, dušené s rýží, se špenátem, pečené s marinádou. Je vhodné do zabijačkových specialit, lahodný je i uzený. Vařený lze...
Celý článekJaternicový prejt
Klasická zabijačková pochoutka, vynikající zapečený nebo opečený na pánvi podávaný se zelím a bramborem.…
Celý článekBůček
Je tučnější část vepřového masa. Je vhodný na pečení (závitky, guláše, rolády). Mletý bůček se dobře hodí do karbanátků a sekaných. Můžeme jej plnit různými nádivkami. Je výborný také uzený anebo na grilování.…
Celý článekKrkovička
Patří mezi tučnější část vepřového masa, je šťavnatá, proto je vhodná na pečení, smažení (řízky). Krkovičku můžeme i namlít do karbanátků. Můžeme ji připravit na černém pivu, na hořčici, houbách, se zelím. Naložená v různých marinádách je ideální...
Celý článek