fbpx

Kýta vepřová

Kýta vepřová

Tato část masa se používá hlavně k přípravě řízků a minutek. Můžeme ji použít na čínu, špízy, závitky, plátky na omáčky nebo na ražniči. Výtečná je grilovaná nebo uzená.…

Celý článek

Koleno vepřové

Koleno vepřové

Vepřové kolínko můžeme vařit, péct v troubě, můžeme si ho udělat na pikantní způsob a také grilovat. Vynikající na černém pivu, dušené s rýží, se špenátem, pečené s marinádou. Je vhodné do zabijačkových specialit, lahodný je i uzený. Vařený lze...

Celý článek

Bůček

Bůček

Je tučnější část vepřového masa. Je vhodný na pečení (závitky, guláše, rolády). Mletý bůček se dobře hodí do karbanátků a sekaných. Můžeme jej plnit různými nádivkami. Je výborný také uzený anebo na grilování.…

Celý článek

Krkovička

Krkovička

Patří mezi tučnější část vepřového masa, je šťavnatá, proto je vhodná na pečení, smažení (řízky). Krkovičku můžeme i namlít do karbanátků. Můžeme ji připravit na černém pivu, na hořčici, houbách, se zelím. Naložená v různých marinádách je ideální...

Celý článek