Tato část masa se používá hlavně k přípravě řízků a minutek. Můžeme ji použít na čínu, špízy, závitky, plátky na omáčky nebo na ražniči. Výtečná je grilovaná nebo uzená.…
Celý článekJelítka
Vynikající po opečení na pánvi, podáváme s křenem a hořčicí.…
Celý článekJaternicový prejt
Klasická zabijačková pochoutka, vynikající zapečený nebo opečený na pánvi podávaný se zelím a bramborem.…
Celý článekJaternice
Vynikající po opečení na pánvi, podáváme s křenem a hořčicí.…
Celý článekHovězí dršťky
Vaříme z nich vynikající dršťkovou polévku, používáme k dušení (na houbách) a smažení.…
Celý článekBýčí žlázy
Vynikající dušené na cibulce, smažené na másle s česnekem nebo na způsob klasického řízku. Před přípravou doporučujeme namočit do mléka.…
Celý článekKrkovička
Patří mezi tučnější část vepřového masa, je šťavnatá, proto je vhodná na pečení, smažení (řízky). Krkovičku můžeme i namlít do karbanátků. Můžeme ji připravit na černém pivu, na hořčici, houbách, se zelím. Naložená v různých marinádách je ideální...
Celý článek