fbpx

Písecká klobása

Písecká klobása

Naše písecké klobásy dokonale naplňují představu o písecké tradici. Použití poctivého vepřového, hrubší struktura díla se zřetelnými kousky masa, výraznější papriková chuť s patrným zauzením ji činí nezaměnitelnou. Vynikající je ohřátá a ještě...

Celý článek

Pečeně

Pečeně

Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …

Celý článek

Panenka vepřová

Panenka vepřová

Patří mezi nejchutnější a nejkvalitnější část vepřového masa. Je vhodná na smažení, pečení (plněná sýrem, anglickou slaninou) a vynikající je grilovaná. Výborný je z panenky špíz. Minutky (medailonky) na pánvi v různých variacích s kořením a...

Celý článek

Moravská klobása

Moravská klobása

Hrubozrnná klobása s výraznou mozaikou, vyrobená z vepřového a hovězího masa, jemně kořeněná. Vhodná jak za studena na prkénku, tak i ideální na grilování s přáteli.…

Celý článek

Kýta vepřová

Kýta vepřová

Tato část masa se používá hlavně k přípravě řízků a minutek. Můžeme ji použít na čínu, špízy, závitky, plátky na omáčky nebo na ražniči. Výtečná je grilovaná nebo uzená.…

Celý článek

Koleno vepřové

Koleno vepřové

Vepřové kolínko můžeme vařit, péct v troubě, můžeme si ho udělat na pikantní způsob a také grilovat. Vynikající na černém pivu, dušené s rýží, se špenátem, pečené s marinádou. Je vhodné do zabijačkových specialit, lahodný je i uzený. Vařený lze...

Celý článek