Vhodné na vaření /polévky, omáčky/, mletí, pečení, různé způsoby rolád.…
Celý článekPísecká klobása
Naše písecké klobásy dokonale naplňují představu o písecké tradici. Použití poctivého vepřového, hrubší struktura díla se zřetelnými kousky masa, výraznější papriková chuť s patrným zauzením ji činí nezaměnitelnou. Vynikající je ohřátá a ještě...
Celý článekPečeně
Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …
Celý článekPanenka vepřová
Patří mezi nejchutnější a nejkvalitnější část vepřového masa. Je vhodná na smažení, pečení (plněná sýrem, anglickou slaninou) a vynikající je grilovaná. Výborný je z panenky špíz. Minutky (medailonky) na pánvi v různých variacích s kořením a...
Celý článekMoravská klobása
Hrubozrnná klobása s výraznou mozaikou, vyrobená z vepřového a hovězího masa, jemně kořeněná. Vhodná jak za studena na prkénku, tak i ideální na grilování s přáteli.…
Celý článekNízký roštěnec
Používáme na dušení, rožnění a grilování.…
Celý článekKýta hovězí
Skvěle se hodí na pečení vcelku, na dušení (plátky, závitky), vyrobíme z ní rolády a použijeme k přípravě různých omáček.…
Celý článekKýta vepřová
Tato část masa se používá hlavně k přípravě řízků a minutek. Můžeme ji použít na čínu, špízy, závitky, plátky na omáčky nebo na ražniči. Výtečná je grilovaná nebo uzená.…
Celý článekKoleno vepřové
Vepřové kolínko můžeme vařit, péct v troubě, můžeme si ho udělat na pikantní způsob a také grilovat. Vynikající na černém pivu, dušené s rýží, se špenátem, pečené s marinádou. Je vhodné do zabijačkových specialit, lahodný je i uzený. Vařený lze...
Celý článekKlobása s paprikou
Klobása s jemnou paprikou. Vhodná jak do teplé, tak i studené kuchyně, výborná na grilování.…
Celý článek