Upravujeme dušením. Můžeme si je udělat na smetaně, se žampióny, hlívou ústřičnou, na celeru nebo jiné zelenině. Dají se také grilovat. Je vhodný do zabijačkových specialit.…
Celý článekVepřová slezina
Používáme při výrobě jaternic a jelítek, přísada do zabijačkové polévky nebo guláše.…
Celý článekVepřová játra
Dusíme na cibuli a smažíme. Poslouží nám také jako zavářka v podobě knedlíčků do polévek. Vepřová játra můžeme připravit na grilu, na kari se žampióny, na víně, v medové marinádě, se žampióny nebo na cibulce. Jsou vhodná do zabijačkových...
Celý článekUzená kýta bez kosti
Farmářské párky ve skopovém střívku
Vylepšená písecká receptura, výběr hovězího a vepřového masa, pečlivé vypracování, jemně kořeněné a zauzené. Skopové střívko při skusu příjemně křupne, uvolní se šťavnatá konzistence. Tento párek bývá ozdobou slavnostních rautů, rodinných oslav a...
Celý článekPupek hovězí
Vhodné na vaření /polévky, omáčky/, mletí, pečení, různé způsoby rolád.…
Celý článekPlec hovězí
Používáme na vaření, dušení (na víně, zelenině, na houbách), různé druhy omáček (ptáčky), podplečí vhodné na guláše a perkelty.…
Celý článekPlec vepřová
Plec má široké použití. Pokrájenou na kostky používáme na různé guláše, závitky, segedín, čínu anebo na moravského vrabce. Mletá plec se používá do karbanátků, sekaných a plněných paprik. Plec můžeme zapékat, vařit i smažit. Výborná je na pórku...
Celý článekPísecká klobása
Naše písecké klobásy dokonale naplňují představu o písecké tradici. Použití poctivého vepřového, hrubší struktura díla se zřetelnými kousky masa, výraznější papriková chuť s patrným zauzením ji činí nezaměnitelnou. Vynikající je ohřátá a ještě...
Celý článekPečeně
Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …
Celý článek