fbpx

Vepřová játra

Vepřová játra

Dusíme na cibuli a smažíme. Poslouží nám také jako zavářka v podobě knedlíčků do polévek. Vepřová játra můžeme připravit na grilu, na kari se žampióny, na víně, v medové marinádě, se žampióny nebo na cibulce. Jsou vhodná do zabijačkových...

Celý článek

Farmářské párky ve skopovém střívku

Farmářské párky ve skopovém střívku

Vylepšená písecká receptura, výběr hovězího a vepřového masa, pečlivé vypracování, jemně kořeněné a zauzené. Skopové střívko při skusu příjemně křupne, uvolní se šťavnatá konzistence. Tento párek bývá ozdobou slavnostních rautů, rodinných oslav a...

Celý článek

Plec vepřová

Plec vepřová

Plec má široké použití. Pokrájenou na kostky používáme na různé guláše, závitky, segedín, čínu anebo na moravského vrabce. Mletá plec se používá do karbanátků, sekaných a plněných paprik. Plec můžeme zapékat, vařit i smažit. Výborná je na pórku...

Celý článek

Písecká klobása

Písecká klobása

Naše písecké klobásy dokonale naplňují představu o písecké tradici. Použití poctivého vepřového, hrubší struktura díla se zřetelnými kousky masa, výraznější papriková chuť s patrným zauzením ji činí nezaměnitelnou. Vynikající je ohřátá a ještě...

Celý článek

Pečeně

Pečeně

Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …

Celý článek