Z žeber uděláme vynikající hovězí vývar, uvařené je velmi chutné s křenem a tatarskou omáčkou.…
Celý článekVepřový mozek
Vepřový mozeček upravujeme dušením, vařením a smažením. Vynikající je míchaný s vejci a cibulí.…
Celý článekVepřové ledviny
Upravujeme dušením. Můžeme si je udělat na smetaně, se žampióny, hlívou ústřičnou, na celeru nebo jiné zelenině. Dají se také grilovat. Je vhodný do zabijačkových specialit.…
Celý článekPlec hovězí
Používáme na vaření, dušení (na víně, zelenině, na houbách), různé druhy omáček (ptáčky), podplečí vhodné na guláše a perkelty.…
Celý článekPlec vepřová
Plec má široké použití. Pokrájenou na kostky používáme na různé guláše, závitky, segedín, čínu anebo na moravského vrabce. Mletá plec se používá do karbanátků, sekaných a plněných paprik. Plec můžeme zapékat, vařit i smažit. Výborná je na pórku...
Celý článekOháňka kravská
Vynikají pro přípravu polévek nebo hovězího ragú, nejlépe vařením.…
Celý článekLíčko
Vynikající pro přípravu gulášů a omáček.…
Celý článekKýta hovězí
Skvěle se hodí na pečení vcelku, na dušení (plátky, závitky), vyrobíme z ní rolády a použijeme k přípravě různých omáček.…
Celý článekHrudí
Hodí se na pečení a dušení, vhodné použití pro přípravu silného vývaru.…
Celý článekHovězí srdce
Výborná jsou dušené na slanině, používáme k vaření, dušení a k přípravě guláše.…
Celý článek