fbpx

Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Tradiční český masný výrobek, vyrobený z vařených vepřových jater, krup, koření a dalších přísad. Tato lahodná směs se typicky konzumuje teplá, a je oblíbená zejména jako součást podzimních a zimních jídel. Ideálně podávaný s chlebem a kyselým...

Celý článek

Vepřový jazyk

Vepřový jazyk

Uvaříme, oloupeme, obalíme a smažíme. Velmi chutný je uzený. Vepřový jazyk můžeme připravit na smetaně, pikantně, na česneku nebo se sýrem. Oblíbený je také tchýnin jazyk. Je vhodný do zabijačkových specialit (tlačenky).…

Celý článek

Vepřová játra

Vepřová játra

Dusíme na cibuli a smažíme. Poslouží nám také jako zavářka v podobě knedlíčků do polévek. Vepřová játra můžeme připravit na grilu, na kari se žampióny, na víně, v medové marinádě, se žampióny nebo na cibulce. Jsou vhodná do zabijačkových...

Celý článek

Pečeně

Pečeně

Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …

Celý článek

Panenka vepřová

Panenka vepřová

Patří mezi nejchutnější a nejkvalitnější část vepřového masa. Je vhodná na smažení, pečení (plněná sýrem, anglickou slaninou) a vynikající je grilovaná. Výborný je z panenky špíz. Minutky (medailonky) na pánvi v různých variacích s kořením a...

Celý článek