Tradiční český masný výrobek, vyrobený z vařených vepřových jater, krup, koření a dalších přísad. Tato lahodná směs se typicky konzumuje teplá, a je oblíbená zejména jako součást podzimních a zimních jídel. Ideálně podávaný s chlebem a kyselým...
Celý článekŽebro
Z žeber uděláme vynikající hovězí vývar, uvařené je velmi chutné s křenem a tatarskou omáčkou.…
Celý článekVepřový mozek
Vepřový mozeček upravujeme dušením, vařením a smažením. Vynikající je míchaný s vejci a cibulí.…
Celý článekVepřový jazyk
Uvaříme, oloupeme, obalíme a smažíme. Velmi chutný je uzený. Vepřový jazyk můžeme připravit na smetaně, pikantně, na česneku nebo se sýrem. Oblíbený je také tchýnin jazyk. Je vhodný do zabijačkových specialit (tlačenky).…
Celý článekVepřové srdce
Vaříme, smažíme, dusíme na cibuli. Můžeme z něj dělat perkelt i paprikáš. Dá se připravit na slanině, nadivoko, na kmínu a výborné je také guláš.…
Celý článekVepřová játra
Dusíme na cibuli a smažíme. Poslouží nám také jako zavářka v podobě knedlíčků do polévek. Vepřová játra můžeme připravit na grilu, na kari se žampióny, na víně, v medové marinádě, se žampióny nebo na cibulce. Jsou vhodná do zabijačkových...
Celý článekSvíčková
Velmi kvalitní maso, používá se například na tatarák, bifteky, medailonky, steaky a carpaccio.…
Celý článekPupek hovězí
Vhodné na vaření /polévky, omáčky/, mletí, pečení, různé způsoby rolád.…
Celý článekPečeně
Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …
Celý článekPanenka vepřová
Patří mezi nejchutnější a nejkvalitnější část vepřového masa. Je vhodná na smažení, pečení (plněná sýrem, anglickou slaninou) a vynikající je grilovaná. Výborný je z panenky špíz. Minutky (medailonky) na pánvi v různých variacích s kořením a...
Celý článek