Tradiční český masný výrobek, vyrobený z vařených vepřových jater, krup, koření a dalších přísad. Tato lahodná směs se typicky konzumuje teplá, a je oblíbená zejména jako součást podzimních a zimních jídel. Ideálně podávaný s chlebem a kyselým...
Celý článekVysoký roštěnec
Ideální na přípravu různých druhů steaků, na pečení a dušení.…
Celý článekVinná klobása
Originální písecká receptura, chutí i vůní po vínu. Doporučujeme opéct stočené do spirály a podávané s pečivem nebo s bramborem.…
Celý článekPupek hovězí
Vhodné na vaření /polévky, omáčky/, mletí, pečení, různé způsoby rolád.…
Celý článekPlec hovězí
Používáme na vaření, dušení (na víně, zelenině, na houbách), různé druhy omáček (ptáčky), podplečí vhodné na guláše a perkelty.…
Celý článekPlec vepřová
Plec má široké použití. Pokrájenou na kostky používáme na různé guláše, závitky, segedín, čínu anebo na moravského vrabce. Mletá plec se používá do karbanátků, sekaných a plněných paprik. Plec můžeme zapékat, vařit i smažit. Výborná je na pórku...
Celý článekPečeně
Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …
Celý článekPanenka vepřová
Patří mezi nejchutnější a nejkvalitnější část vepřového masa. Je vhodná na smažení, pečení (plněná sýrem, anglickou slaninou) a vynikající je grilovaná. Výborný je z panenky špíz. Minutky (medailonky) na pánvi v různých variacích s kořením a...
Celý článekOcásek vepřový
Vynikající je hlavně pečený nebo také vařený. Vařený uzený ocásek podáváme s křenem.…
Celý článekNízký roštěnec
Používáme na dušení, rožnění a grilování.…
Celý článek