fbpx

Jelítkový prejt

Jelítkový prejt

Tradiční český masný výrobek, vyrobený z vařených vepřových jater, krup, koření a dalších přísad. Tato lahodná směs se typicky konzumuje teplá, a je oblíbená zejména jako součást podzimních a zimních jídel. Ideálně podávaný s chlebem a kyselým...

Celý článek

Plec vepřová

Plec vepřová

Plec má široké použití. Pokrájenou na kostky používáme na různé guláše, závitky, segedín, čínu anebo na moravského vrabce. Mletá plec se používá do karbanátků, sekaných a plněných paprik. Plec můžeme zapékat, vařit i smažit. Výborná je na pórku...

Celý článek

Pečeně

Pečeně

Z pečeně si můžete připravit klasické řízky, s kostí nebo vykostěné. Připravujeme z nich také různé minutky k opékání a grilování. Je vhodná na dušení na zelenině, houbách. Přírodní řízky můžeme udělat na pánvi a také v troubě. Kotletu si …

Celý článek

Panenka vepřová

Panenka vepřová

Patří mezi nejchutnější a nejkvalitnější část vepřového masa. Je vhodná na smažení, pečení (plněná sýrem, anglickou slaninou) a vynikající je grilovaná. Výborný je z panenky špíz. Minutky (medailonky) na pánvi v různých variacích s kořením a...

Celý článek