fbpx

Jehněčí se sušenými švestkami

Jehněčí se sušenými švestkami

Suroviny:
na 4 porce – příprava: 90 minut
800 g jehněčí kýty,
70 g sádla,
1 velká cibule,
sůl,
mletá skořice a šafrán,
kůra z 1 citronu,
1 lžíce hladké mouky,
200 g sušených švestek,
citronová šťáva

Postup:
Maso zbavte blan a tuku, osolte a opečte na sádle a na chvilku vyjměte. Ve výpeku dozlatova opečte najemno nakrájenou cibuli, zalijte horkou vodou a vložte zpět maso. Osolte, přidejte skořici, šafrán, citronovou kůru a duste doměkka. Když je maso měkké, vyduste přebytečnou tekutinu, zaprašte moukou, lehce osmažte, přidejte vypeckované švestky, zalijte citronovou šťávou, horkou vodou a duste ještě chvíli, aby se chutě pěkně propojily. Maso pokrájené na tenké plátky podávejte se šťouchanými bramborami nebo s dušenou rýží, ozdobené bylinkami.

Sdílejte nás: